Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki dokanałowe do 50 zł.

Carusso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie szukam słuchawek dokanałowych głównie do słuchania muzyki w kwocie do 50 zł. Zależy mi głównie na jakości wykonania żeby nie rozleciały się po miesiącu.Nie jestem audiofilem i jakość dźwięku jaka jest w zwykłych "soniakach" za 30 zł mi wystarcza ( oczywiście jeśli będzie lepsza to się nie obrażę ;) ). Myślałem nad Edifier H280 które z tego co czytałem górują nad większością słuchawek w tej cenie pod względem jakości dźwięku ale są niesymetryczne i nie wiem jak jest u nich z jakością wykonania (z tego co wiem mają cienki kabel ) Więc zdam się na was :)

Opublikowano

"Myślałem nad Edifier H280 które z tego co czytałem górują nad większością słuchawek w tej cenie pod względem jakości dźwięku ale są niesymetryczne" - masz na myśli, że jedna słuchawka jest większa czy coś w tym stylu? Pierwsze słyszę.

Edifiera H280 możesz brać jeśli nie zależy Ci tak bardzo na dźwięku. Jednak ja bym dołożył te 10/15 zł do Brainwavz Delta. Grają nieco lepiej, a do tego w zestawie dostajesz pianki comply. 

Opublikowano

"Myślałem nad Edifier H280 które z tego co czytałem górują nad większością słuchawek w tej cenie pod względem jakości dźwięku ale są niesymetryczne" - masz na myśli, że jedna słuchawka jest większa czy coś w tym stylu? Pierwsze słyszę.

Edifiera H280 możesz brać jeśli nie zależy Ci tak bardzo na dźwięku. Jednak ja bym dołożył te 10/15 zł do Brainwavz Delta. Grają nieco lepiej, a do tego w zestawie dostajesz pianki comply.

Tak, tylko pomyliłem się miało być asymetryczne :) tutaj filmik z dokładną sekundą https://youtu.be/ldwKPt6L70w?t=5m15s  Jeśli chodzi o Brainvaz Delta to trochę wykraczają poza mój budżet i nie wiem jak długo wytrzymają w moich rękach.Miałbyś może jakąś inną propozycję? :D

Opublikowano

Tak, tylko pomyliłem się miało być asymetryczne :) tutaj filmik z dokładną sekundą https://youtu.be/ldwKPt6L70w?t=5m15s  Jeśli chodzi o Brainvaz Delta to trochę wykraczają poza mój budżet i nie wiem jak długo wytrzymają w moich rękach.Miałbyś może jakąś inną propozycję? :D

W tym przedziale cenowym innych Ci nie polecę... generalnie albo te albo każde inne ale z jakością dźwięku może być różnie... A czemu tak bardzo przeszkadza Ci to, że są asymetryczne? Większość słuchawek do telefonu jest asymetrycznych i ma to swoje uzasadnienie. Mi osobiście to nie przeszkadza ale również bardziej wolę kable symetryczne.

Opublikowano

W tym przedziale cenowym innych Ci nie polecę... generalnie albo te albo każde inne ale z jakością dźwięku może być różnie... A czemu tak bardzo przeszkadza Ci to, że są asymetryczne? Większość słuchawek do telefonu jest asymetrycznych i ma to swoje uzasadnienie. Mi osobiście to nie przeszkadza ale również bardziej wolę kable symetryczne.

Myślę ,że kabel może być zbyt krótki dla mnie.Tak właśnie wiele osób pisze.Zastanawiałem się jeszcze nad PANASONIC RP-HJE125E-K  i PHILIPS SHE3590BK ale nie jestem co do nich przekonany. I jak tak teraz myślę to jestem skłonny kupić Brainvaz Delta.Mam nadzieję ,że się nie zawiodę i słuchawki wytrzymają minimum pół roku :) Dzięki za pomoc :D

Opublikowano

Myślę ,że kabel może być zbyt krótki dla mnie.Tak właśnie wiele osób pisze.Zastanawiałem się jeszcze nad PANASONIC RP-HJE125E-K  i PHILIPS SHE3590BK ale nie jestem co do nich przekonany. I jak tak teraz myślę to jestem skłonny kupić Brainvaz Delta.Mam nadzieję ,że się nie zawiodę i słuchawki wytrzymają minimum pół roku :) Dzięki za pomoc :D

Brainwavz Delta - sam na nich słuchałem i grają całkiem ok jak za te pieniądze. I tak na komórce/integrze nie wykorzystasz tego skromnego (ale jednak) potencjału, a na karcie dźwiękowej/playerze już tak. Dodatkowo dostajesz za darmo pianki comply które są dość drogim dodatkiem do słuchawek. Tylko będziesz musiał o nie dbać jeśli nie chcesz by za tydzień były do wyrzucenia. Jak będziesz chciał je wyczyścić to broń Cię panie Boże pod gorącą albo lodowatą wodą! Powinno się je myć w lekko ciepłej wodzie albo w temperaturze pokojowej z małą ilością mydła (taka ilość żeby tylko wyczyścić) i potem czekasz aż wyschną. Tylko nie zakładaj mokrych tipsów na słuchawki.

PS: Generalnie taka para pianek starcza na około ~2/3 tygodnie w zależności przez ile godzin ich używasz w ciągu dnia. I najlepiej nie trzymaj pianek w kieszeni bo mogą się o coś ocierać + temperatura = szybka strata pianek. Najlepiej w jakimś etui te słuchawki z piankami trzymać. Ale mogą Ci się nie spodobać to po prostu przerzucisz się najwyżej na silikony. Oczywiście nie każę Ci tak o nie dbać bo to twój sprzęt. Ja staram się oszczędzać pianki bo są dość drogie, a raczej nie widzę siebie wymieniającego po 3 pary w ciągu miesiąca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...